Водні види спортуВиділені новини

Україна відмовилася від олімпійської ліцензії у веслуванні

Збірна України з академічного веслування відмовилася від олімпійської ліцензії у жіночій одиниці. Також у команді четвірки Євгенія Довгодько змінила Наталію Довгодько.

Тренер української збірної Микола Чуприна в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт пояснив зміни у складі, чому Євгенія Довгодько змагатиметься у четвірці замість одиночної дисципліни та як проходить підготовка команди до головних стартів олімпійського циклу.

“Виникло питання зі здоров’ям першого номера четвірки — Наталії Довгодько. Ми посадили Євгенію і побачили, що з нею набагато краще іде човен. У нас командний вид спорту. Всі п’ять дівчат вміють веслувати. Але бачиш, що на Олімпіаді можеш покращити результат на 3-5 секунд”.

“Євгенія Довгодько — веслувальниця сильна, зараз у одиночці тренується, дуже добре тягне. Але вона — одиночниця, а в команді сідає та працює сама за себе. Вона дуже добре виступила в одиночці [на шляху до ліцензії]”.

“Проблема полягає у тому, що виграна в Сегеді ліцензія — іменна. Тобто якщо ми хочемо когось замінити в одиночці, ми цього зробити не можемо. Або Євгенія Довгодько змагається, або ніхто. Основний клас, який ми відпрацьовували три роки і який може дуже гідно виступити на Олімпіаді, — це четвірка. Прагнемо, аби вона була максимально сильною та командною, а не чотири найсильніші одиночниці”.

“Було ухвалене нелегке рішення. Нам відповіли, що ми можемо зробити заміну. І ми вирішили, тренерською радою і спортсменами, одностайно: Євгенія Довгодько для команди є кращою. Менше нервів, більше результату і він стабільніший”.

“Ми бачили раніше, що можна краще, але не чіпали, бо є спортивна етика, і питання [про заміну] не піднімали. Але коли побачили, що є різниця, питання вирішилося — зробили заміну. Наталія Довгодько піде запасною, бо може виникнути будь-яка ситуація, але з’явилася нова одиниця — Євгенія Довгодько”.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x