Інші види спортуВиділені новини

Визначились усі учасники баскетбольних турнірів Олімпіади-2024

Визначились усі учасники баскетбольних турнірів, що пройдуть в рамках Олімпійських ігор-2024. Останні команди у баскетболі 5х5 визначились за підсумком олімпійського кваліфікаційного турніру, який минув 2-7 липня.

Олімпіада-2024 відбудеться у столиці Франції – Парижі. Змагання стартуватимуть 26 липня та завершаться 11 серпня. На Іграх також будуть представлені командні види спорту, зокрема чоловічий та жіночий баскетбол 5х5 та 3х3.

Всього у чотирьох турнірах на Олімпіаді буде представлено 19 країн. Лише два представники – США та Франція – змагатимуться в усіх баскетбольних дисциплінах, при чому команди США кваліфікувались за відбором, а Франція – як господар. За три комплекти нагород змагатимуться шість збірних: Австралії, Канади, Китаю, Німеччини, Сербії та Іспанії.

В баскетболі 5х5 серед чоловіків та жінок на Іграх участь візьмуть 12 команд, які розділені на три групи. До чвертьфіналу вийдуть перше та друге місце квартету та дві з трьох кращих, що займуть третє місце.

Окрім Франції, сім учасників визначились під час чемпіонату світу-2023 з баскетболу. На світовій першості розігрувалися місця за континентальними квотами: від Європи та Північної й Південної Америки на Ігри у Парижі відбиралися по дві команди з найкращим результатом на чемпіонаті світу з баскетболу. По одній квоті розігрувалися між збірними Африки, Азії та Океанії. Останні три квоти команди розіграли на олімпійському кваліфікаційному турнірі.

Баскетбол 5х5

Чоловіки:

  • Група А: Австралія, Греція, Канада, Іспанія
  • Група В: Франція, Німеччина, Японія, Бразилія
  • Група С: Сербія, Південний Судан, Пуерто-Ріко, США

Жінки:

  • Група А: Сербія, Іспанія, Китай, Пуерто-Ріко
  • Група В: Канада, Нігерія, Австралія, Франція
  • Група С: Німеччина, США, Японія, Бельгія

Натомість у баскетболі 3х3 змагатимуться 8 команд. Усі збірні зіграють один з одним, після чого дві кращі одразу вийдуть до півфіналу, а чотири інші у чвертьфіналі розіграють між собою путівку до півфіналу. Команда, що посяде третє місце в турнірній таблиці зійдеться у протистоянні з шостим, а четверте – з п’ятим.

Кваліфікація п’яти команд на Ігри відбувалась через відбіркові олімпійські турніри, а також дві команди отримали квотні місця за рейтингом ФІБА. Франція відібралась як господар Олімпіади-2024.

Баскетбол 3х3

  • Чоловіки: Сербія, США, Литва, Китай, Нідерланди, Франція, Латвія, Польща
  • Жінки: Китай, США, Франція, Німеччина, Канада, Іспанія, Азербайджан, Австралія
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x